Υλικά για 16 ατομικά κέικ:

  • 5 αυγά
  •  150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  400 γρ. γλυκός πουρές κάστανου που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ
  •  100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  •  100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  •  λίγο βούτυρο λιωμένο, για τη φόρμα

Για την επικάλυψη:

  • 150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  •  1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Για τα κεκάκια με κάστανο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε 16 ατομικά αλουμινένια φορμάκια για κέικ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά τον πουρέ κάστανου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν φουσκωτά κεκάκια και η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ενός να βγει καθαρή και στεγνή.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Επικάλυψη

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
  2. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
  3. Καλύπτουμε τα κεκάκια με μια πλούσια στρώση επικάλυψης