Υλικά για 16 ατομικά κέικ:
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 400 γρ. γλυκός πουρές κάστανου που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο βούτυρο λιωμένο, για τη φόρμα
Για την επικάλυψη:
- 150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
Εκτέλεση
- Για τα κεκάκια με κάστανο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε 16 ατομικά αλουμινένια φορμάκια για κέικ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά τον πουρέ κάστανου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν φουσκωτά κεκάκια και η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ενός να βγει καθαρή και στεγνή.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Επικάλυψη
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
- Καλύπτουμε τα κεκάκια με μια πλούσια στρώση επικάλυψης