Υλικά για πυρέξ 20χ25 εκ.:
- 70 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 460 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 ml amaretto
- 250 ml καφές εσπρέσο (διαλυμένος σε νερό)
- σκόνη κακάο και καφέ εσπρέσο για το πασπάλισμα
- 1 πακέτο σαβαγιάρ (24 κομμάτια)
Εκτέλεση
- Με μίξερ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το amaretto και 80 ml καφέ μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Βουτάμε στον υπόλοιπο καφέ ένα ένα τα σαβαγιάρ για δευτερόλεπτα και στρώνουμε στο πυρέξ.
- Ρίχνουμε από πάνω κρέμα, ξανά σαβαγιάρ και ξανά κρέμα.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με σκόνη κακάο και καφέ και βάζουμε στο ψυγείο.