Υλικά για πυρέξ 20χ25 εκ.:

  • 70 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 460 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml amaretto
  • 250 ml καφές εσπρέσο (διαλυμένος σε νερό)
  • σκόνη κακάο και καφέ εσπρέσο για το πασπάλισμα
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (24 κομμάτια)

Εκτέλεση

  • Με μίξερ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το amaretto και 80 ml καφέ μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Βουτάμε στον υπόλοιπο καφέ ένα ένα τα σαβαγιάρ για δευτερόλεπτα και στρώνουμε στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε από πάνω κρέμα, ξανά σαβαγιάρ και ξανά κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με σκόνη κακάο και καφέ και βάζουμε στο ψυγείο.