milopita

 

 

 

 

 

 

Υλικά για ταψί 27χ13 :

Για τη ζύμη:

  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο
  • 3/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 3/4 φλιτζ. καστανή και λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 4-5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ή 1/2 κ.γλ. ξερό(προαιρετικά)
  • 6-7 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και, όταν πάρει τη μορφή τραχανά, είναι έτοιμη.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
  • Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε τη μισή ζύμη και την πατάμε λίγο με τα χέρια, για να τη στρώσουμε.
  • Ρίχνουμε από πάνω τη γέμισης και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη, πατώντας πάλι, για να τη στρώσουμε.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′ και στους 170 κάτω αντίσταση και αέρα για άλλα 10-15′ (σύνολο περίπου 1 ώρα).