Υλικά για 30 τηγανίτες:
- 2 μήλα μικρά και 2 αχλάδια μικρά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 2 αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 2 βανιλίνες
- λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
- μέλι, κανέλα, γιαούρτι στραγγιστό και καρύδια χοντροσπασμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά – αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα και ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και έπειτα τον πολτό από τα μήλα και τα αχλάδια και ανακατεύουμε καλά, μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 15-20′ (ή φτιάχνουμε το χυλό από το βράδυ).
- Σε περίπτωση που ο χυλός γίνει πολύ αραιός, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι ή αν γίνει πολύ σφιχτός, ρίχνουμε λίγο γάλα.
- Στη συνέχεια λιώνουμ λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε στο τηγάνι με κουτάλι 3-4 τηγανίτες ,και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά (γυρίζουμε από την άλλη πλευρά όταν κάνει φουσκάλες).
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες τη μία επάνω στην άλλη με μέλι, κανέλα και καρύδια και ενδιάμεσα γιαούρτι.