tiganites

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 30 τηγανίτες:

  • 2 μήλα μικρά και 2 αχλάδια μικρά
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 βανιλίνες
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
  • μέλι, κανέλα, γιαούρτι στραγγιστό και καρύδια χοντροσπασμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά – αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα και ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και έπειτα τον πολτό από τα μήλα και τα αχλάδια και ανακατεύουμε καλά, μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 15-20′ (ή φτιάχνουμε το χυλό από το βράδυ).
  • Σε περίπτωση που ο χυλός γίνει πολύ αραιός, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι ή αν γίνει πολύ σφιχτός, ρίχνουμε λίγο γάλα.
  • Στη συνέχεια λιώνουμ λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε στο τηγάνι με κουτάλι 3-4 τηγανίτες ,και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά (γυρίζουμε από την άλλη πλευρά όταν κάνει φουσκάλες).
  • Σερβίρουμε τις τηγανίτες τη μία επάνω στην άλλη με μέλι, κανέλα και καρύδια και ενδιάμεσα γιαούρτι.