solomoskapari

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 φιλέτα σολομού (200 γρ. το καθένα)
  • χυμοί από 1/2 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την πατατοσαλάτα:

  • 300-400 γρ. πατάτες βρασμένες σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1/2 ματσάκι άνιθο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού με τους χυμούς, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο σε μια σακούλα τροφίμων,
  • Την κλείνουμε, ανακινούμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν,
  • Βάζουμε τα φιλέτα με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15΄. Ενδιάμεσα μπορούμε να γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για την πατατοσαλάτα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.