kotompoykiesglykopatata

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 300 γρ.στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. σόγια σος ή μελάσα
  • 1 κ.γλ. μαγιονέζα light
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. παξιμάδια κρίθινα τριμμένα στο μούλτι
  • 70 γρ. γραβιέρα γλυκιά/ήπια τριμμένη

Για τις γλυκοπατάτες:

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (περίπου 500 γρ.)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μαργαρίνη
  • αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σόγια σος, τη μαγιονέζα, το χυμό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τα παξιμάδια με τη γραβιέρα.
  • Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο πρώτα από το υγρό μείγμα και μετά το μείγμα παξιμαδιού-γραβιέρας.
  • Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20΄.

Για τις γλυκοπατάτες:

  • Βράζουμε τη γλυκοπατάτα που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια για 15΄(γίνονται πιο γρήγορα από τις κίτρινες) και έπειτα τις κόβουμε σε μικρότερα.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και όταν λιώσει ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο.
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να στεγνώσουν οι πατάτες και να ψηθούν ελαφρώς.
  • Συνοδεύουμε και με ρύζι.