almirokeikfeta

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 1 ορθογώνια φόρμα 20χ10:

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml γάλα
  • 30 ml γιαούρτι
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 15 ελιές χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
  • ξερό δεντρολίβανο, θυμάρι, πιπέρι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στο δοσομετρικό κύπελλο το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι και τα αβγά. Πρέπει να έχουμε όγκο υλικών 240 ml. Αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό ή λάδι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Καλύπτουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Σημείωση: Ο δικός μου φούρνος θέλει και 6΄μόνο την κάτω αντίσταση.