Υλικά για 1 ορθογώνια φόρμα 20χ10:
- 60 ml ελαιόλαδο
- 60 ml γάλα
- 30 ml γιαούρτι
- 2 αβγά μεγάλα
- 120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 15 ελιές χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
- ξερό δεντρολίβανο, θυμάρι, πιπέρι και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο δοσομετρικό κύπελλο το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι και τα αβγά. Πρέπει να έχουμε όγκο υλικών 240 ml. Αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό ή λάδι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Καλύπτουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.