Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 6-7 φέτες μπέικον σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον με το σκόρδο για 3-4΄. Πετάμε το σκόρδο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί.
  • Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια αλντέντε, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνο με το μπέικον.
  • Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών,
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Παραλλαγή: Αφού τσιγαρίσουμε το μπέικον ρίχνουμε 150 ml κρέμα γάλακτος με λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μέσα στην οποία έχουμε λιώσει 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη.Προσθετουμε στα μακαρόνια τα αβγά χτυπημένα με λίγο τυρί, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το μείγμα μπέικον-κρέμα γάλακτος.