Υλικά για 10 ατομικές πάβλοβες:

Για τις μαρέγκες:

  • 125 γρ. ασπράδια αβγού
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. κρόκοι αυγών
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 φρέσκια βανίλια ή βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ με το αλάτι και αρχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις χτυπώντας ενδιάμεσα τη μαρέγκα και προσθέτοντας το ξίδι στην 3η δόση ζάχαρης.
  • Φτιάχνουμε με τη βοήθεια κουταλιού μαρέγκες διαστάσεων 5-6 εκ. σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα στον φούρνο να κρυώσουν.
  • Κόβουμε στη μέση τη φρέσκια βανίλια, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στο γάλα.
  • Σε κατσαρόλα που είναι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα έως ότου βράσει και δέσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
  • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει.  Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, την τοποθετούμε στο μίξερ και τη χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτη.
  • Βάζουμε από 1 μαρέγκα σε ένα ποτήρι, βάζουμε από πάνω 2 κ.σ. κρέμα και προσθέτουμε φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.