Υλικά για 10 ατομικές πάβλοβες:
Για τις μαρέγκες:
- 125 γρ. ασπράδια αβγού
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό
Για την κρέμα:
- 500 γρ. γάλα φρέσκο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. κρόκοι αυγών
- 20 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κορν φλάουερ
- 1 φρέσκια βανίλια ή βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ με το αλάτι και αρχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις χτυπώντας ενδιάμεσα τη μαρέγκα και προσθέτοντας το ξίδι στην 3η δόση ζάχαρης.
- Φτιάχνουμε με τη βοήθεια κουταλιού μαρέγκες διαστάσεων 5-6 εκ. σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.
- Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα στον φούρνο να κρυώσουν.
- Κόβουμε στη μέση τη φρέσκια βανίλια, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στο γάλα.
- Σε κατσαρόλα που είναι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα έως ότου βράσει και δέσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
- Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, την τοποθετούμε στο μίξερ και τη χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτη.
- Βάζουμε από 1 μαρέγκα σε ένα ποτήρι, βάζουμε από πάνω 2 κ.σ. κρέμα και προσθέτουμε φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.