Υλικά για στρογγυλή φόρμα 22 εκ.
Για τη βάση:
- 300 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
- 130 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2-3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
Για τη γέμιση:
- 800 γρ. τυρί κρέμα
- 1/3 της κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα χλιαρό γάλα
- 1 κ.σ. ζελατίνη σκόνη
- 1/2 κούπα έτοιμη καραμέλα
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Ανακατεύετε το βούτυρο με το μπισκότο και το απλώνετε στη φόρμα.
- Στρώνετε από πάνω τις μπανάνες και βάζετε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση:
- Βάζετε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη ζελατίνη στο γάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Χύνουμε το περιεχόμενο πάνω από τη βάση και παγώνουμε για 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Ρίχνουμε και την καραμέλα πάνω από το cheesecake και παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.