Υλικά για στρογγυλή φόρμα 22 εκ.

Για τη βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
  • 130 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2-3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Για τη γέμιση:

  • 800 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό γάλα
  • 1 κ.σ. ζελατίνη σκόνη
  • 1/2 κούπα έτοιμη καραμέλα

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Ανακατεύετε το βούτυρο με το μπισκότο και το απλώνετε στη φόρμα.
  • Στρώνετε από πάνω τις μπανάνες και βάζετε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:

  • Βάζετε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Διαλύουμε τη ζελατίνη στο γάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χύνουμε το περιεχόμενο πάνω από τη βάση και παγώνουμε για 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
  • Ρίχνουμε και την καραμέλα πάνω από το cheesecake και παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.