Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 350 γρ. βίδες
  • 250 γρ. μπρόκολο (βρασμένο)
  • 100 ml ζωμό μακαρονιών ή νερό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 20 γρ. αντζούγιες
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις βίδες:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αφού βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τις βίδες τις οποίες βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας.
  • Φροντίζουμε πριν τις σουρώσουμε να κρατήσουμε λίγο ζωμό.

Για τη σάλτσα:

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου αφού πρώτα τις πιέσουμε για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους και τις σοτάρουμε για 4-5′
  • Αφού τις αφαιρέσουμε δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το μπρόκολο.
  • Το σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τις αντζούγιες.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια και την παρμεζάνα για να δέσει η σάλτσα.
  • Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ακόμα αν θέλουμε να δέσει ακόμα πιο πολύ η σάλτσα μας.