Υλικά για 3-4 άτομα:
- 350 γρ. βίδες
- 250 γρ. μπρόκολο (βρασμένο)
- 100 ml ζωμό μακαρονιών ή νερό
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 20 γρ. αντζούγιες
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις βίδες:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αφού βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τις βίδες τις οποίες βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας.
- Φροντίζουμε πριν τις σουρώσουμε να κρατήσουμε λίγο ζωμό.
Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου αφού πρώτα τις πιέσουμε για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους και τις σοτάρουμε για 4-5′
- Αφού τις αφαιρέσουμε δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το μπρόκολο.
- Το σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τις αντζούγιες.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια και την παρμεζάνα για να δέσει η σάλτσα.
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ακόμα αν θέλουμε να δέσει ακόμα πιο πολύ η σάλτσα μας.