Υλικά για ορθογώνια φόρμα 25-30 εκ.:

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο
  • 60 γρ. γάλα
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη
  • μαρέγκα (4 ασπράδια αβγών + 100 γρ. ζάχαρη)
  • 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κακάο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα 40 γρ. ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  • Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βάζουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει ή αν είναι από σιλικόνη χωρίς να προσθέσουμε τίποτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση για 15′ και στους 170 για 25′ χωρίς αέρα (όταν κάνει ρωγμές από πάνω, είναι έτοιμο).