Υλικά για ορθογώνια φόρμα 25-30 εκ.:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 170 γρ. βούτυρο
- 10 γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο
- 60 γρ. γάλα
- 25 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 4 κρόκοι αβγών
- 40 γρ. καστανή ζάχαρη
- μαρέγκα (4 ασπράδια αβγών + 100 γρ. ζάχαρη)
- 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κακάο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα 40 γρ. ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Βάζουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει ή αν είναι από σιλικόνη χωρίς να προσθέσουμε τίποτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση για 15′ και στους 170 για 25′ χωρίς αέρα (όταν κάνει ρωγμές από πάνω, είναι έτοιμο).