Υλικά:
- 1 1/4 κούπα καφέ βιτάμ
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γρ. πλήρες γιαούρτι
- 1 κούπα νουτέλα ή νουκρέμα ή μερέντα (1 συσκευασία των 200 γρ.)
- 2/3 κούπας χοντροκομμένα, καβουρντισμένα φουντούκια
- Ως συνοδευτικό: (προαιρετικά) 2 κ.σ. γιαούρτι και 1/3 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ 1 κούπα βιτάμ με 1/2 κούπα ζάχαρη ώσπου να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάμε για 5′ λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι (κρατώντας 2 κουταλιές στην άκρη) και το μπέικιν πάουντερ δουλεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει λείο.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα των 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
- Μαλακώνουμε τη νουτέλα τοποθετώντας το βαζάκι μέσα σε κατσαρολάκι με καυτό νερό.
- Την απλώνουμε πάνω από το μείγμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι, το υπόλοιπο βιτάμ, την υπόλοιπη ζάχαρη και τα φουντούκια ώσπου να σχηματιστεί ένα μίγμα με την όψη ψίχας ψωμιού.
- Πασπαλίζουμε με αυτό το κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο και για 5 λεπτά μόνο την κάτω αντίσταση).
- Προαιρετικά:Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές γιαούρτι. Σερβίρουμε το μίγμα και το κέικ χωριστά.
Σημείωση: Όταν θα καβουρντίσετε τα φουντούκια, τρίβοντάς τα στα χέρια σας ή σε μια πετσέτα θα φύγουν και οι φλούδες.