Υλικά:

  • 1 1/4 κούπα καφέ βιτάμ
  • 3/4 κούπα ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. πλήρες γιαούρτι
  • 1 κούπα νουτέλα ή νουκρέμα ή μερέντα (1 συσκευασία των 200 γρ.)
  • 2/3 κούπας χοντροκομμένα, καβουρντισμένα φουντούκια
  • Ως συνοδευτικό: (προαιρετικά) 2 κ.σ. γιαούρτι και 1/3 κούπα κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ 1 κούπα βιτάμ με 1/2 κούπα ζάχαρη ώσπου να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάμε για 5′ λεπτά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι (κρατώντας 2 κουταλιές στην άκρη) και το μπέικιν πάουντερ δουλεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει λείο.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα των 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
  • Μαλακώνουμε τη νουτέλα τοποθετώντας το βαζάκι μέσα σε κατσαρολάκι με καυτό νερό.
  • Την απλώνουμε πάνω από το μείγμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι, το υπόλοιπο βιτάμ, την υπόλοιπη ζάχαρη και τα φουντούκια ώσπου να σχηματιστεί ένα μίγμα με την όψη ψίχας ψωμιού.
  • Πασπαλίζουμε με αυτό το κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο και για 5 λεπτά μόνο την κάτω αντίσταση).
  • Προαιρετικά:Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές γιαούρτι. Σερβίρουμε το μίγμα και το κέικ χωριστά.

 

Σημείωση: Όταν θα καβουρντίσετε τα φουντούκια, τρίβοντάς τα στα χέρια σας ή σε μια πετσέτα θα φύγουν και οι φλούδες.