Υλικά για φόρμα ή ταψάκι 22-24 εκ.:
Για τα φρούτα:
- 250 γρ.κατεψυγμένα ή φρέσκα κόκκινα φρούτα σε κομμάτια, αν είναι φράουλες
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Για το κέικ:
- 3 αβγά
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 ml αραβοσιτέλαιο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τα φρούτα:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φρούτα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αποβάλλουν τα φρούτα τα υγρά τους.
- Πολτοποιούμε ελαφρώς με ένα πηρούνι.
Για το κέικ και τη συναρμολόγηση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα γιαούρτι και το αραβοσιτέλαιο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
- Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού την αφήσουμε για 2-3′, πριν αρχίσει να πήζει, την προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα, ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη και απλώνουμε τα φρούτα.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′.