Υλικά για φόρμα ή ταψάκι 22-24 εκ.:

Για τα φρούτα:

  • 250 γρ.κατεψυγμένα ή φρέσκα κόκκινα φρούτα σε κομμάτια, αν είναι φράουλες
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για το κέικ:

  • 3 αβγά
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 ml αραβοσιτέλαιο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. αμυγδαλόσκονη
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Για τα φρούτα:

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φρούτα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αποβάλλουν τα φρούτα τα υγρά τους.
  • Πολτοποιούμε ελαφρώς με ένα πηρούνι.

Για το κέικ και τη συναρμολόγηση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα γιαούρτι και το αραβοσιτέλαιο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφού την αφήσουμε για 2-3′, πριν αρχίσει να πήζει, την προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα, ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη και απλώνουμε τα φρούτα.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′.