Υλικά για 4 άτομα:

100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
500 γρ. σπαγγέτι
50 γρ.πεκορίνο
5 γρ. ξύσμα λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
4 τεμάχια αγκινάρες
150 ml κρασί λευκό (1,5 ποτήρι κρασιού)
2 φέτες ψωμί του τοστ
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κρατάμε μόνο τις καρδιές.
  • Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Ψιλοκόβουμε τις αγκινάρες και τις τσιγαρίζουμε με κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την γαλοπούλα και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τρίβουμε το ψωμί σε σκόνη και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφού έχει βράσει το ζυμαρικό το προσθέτουμε στη σάλτσα το ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και αφού ανακατέψουμε το ψωμί με το τυρί το ρίχνουμε από πάνω.