keikaxladia

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στογγυλή φόρμα 18 εκ.:

  • 100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη και 50 γρ. κρυσταλλική(άσπρη)
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • ξύσμα και χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. γιαούρτι (πλήρες ή ελαφρύ)
  • 25 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά αχλάδια ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους ή φέτες
  • 30 γρ. νιφάδες σοκολάτας (λευκής, μαύρης, γάλακτος)

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 κ.σ. νιφάδες αμυγδάλου ελαφρώς ψημένες
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  • Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, το τζίντζερ, την κανέλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα προσεχτικά.
  • Προσθέτουμε και το ξύσμα, το χυμό, το γιαούρτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα, και ανακατεύουμε προσεχτικά με τη σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει καλά.
  • Στρώνουμε από πάνα τα αχλάδια και τις νιφάδες σοκολάτας και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τις νιφάδες αμυγδάλου με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′.