tourtakaramela

 

 

 

 

 

Υλικά για στοργγυλή φόρμα 24-26 εκ.

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος (για αραίωση με την καραμέλα)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα, με το κουτί του, στη χύτρα για μία ώρα στη μεσαία θερμοκρασία (όχι παραπάνω, γιατί σφίγγει πολύ), ή σε μια κατσαρόλα για 2-3 ώρες, μέχρι να καραμελώσει.

Για τη βάση:

  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη, τα ανακατεύουμε με το κακάο και τα βάζουμε στη φόρμα.
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα τηγάνι και την αναμειγνύουμε με το τριμμένο μπισκότο και το κακάο μέσα στη φόρμα, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε τη ζύμη στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά (όχι παραπάνω, γίνεται ξερή η βάση) και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

  • Αραιώνουμε την καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα φουντούκια.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση της τούρτας.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε τη σαντιγί με τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα στη βάση της τούρτας.
  • Έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 2-3 ώρες.
  • Σερβίρουμε την τούρτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.