Υλικά για μία μακρόστενη φόρμα 30χ20:
- 250 ml ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο
- 4 αβγά
- 360 γρ. ζάχαρη καστανή
- 350 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη και καλά στυμένη
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές και μαύρες
- 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
Για το γλάσο:
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. βούτυρο
- λίγη κανέλα
- λίγο τζίντζερ σκόνη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα και το τζίντζερ.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε και το μείγμα με το αλεύρι και τις σταφίδες με τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′. Τα τελευταία 10′ αέρα και κάτω αντίσταση. Το κέικ είναι έτοιμο όταν η λάμα του μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέικ είναι καθαρή.
Για το γλάσο:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την κανέλα και το τζίντζερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Όταν κρυώσει το κέικ, το βγάζουμε από τη φόρμα και απλώνουμε με μια σπάτουλα το γλάσο.