keikkolokytha

 

 

 

 

 

 

Υλικά για μία μακρόστενη φόρμα 30χ20:

  • 250 ml ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο
  • 4 αβγά
  • 360 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 350 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη και καλά στυμένη
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές και μαύρες
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα

 

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • λίγη κανέλα
  • λίγο τζίντζερ σκόνη

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα και το τζίντζερ.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε και το μείγμα με το αλεύρι και τις σταφίδες με τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′. Τα τελευταία 10′ αέρα και κάτω αντίσταση. Το κέικ είναι έτοιμο όταν η λάμα του μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέικ είναι καθαρή.

Για το γλάσο:

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την κανέλα και το τζίντζερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Όταν κρυώσει το κέικ, το βγάζουμε από τη φόρμα και απλώνουμε με μια σπάτουλα το γλάσο.