keikaxladi

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 175 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ανάμεικτο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 259 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 50 γρ. σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 150 ml γάλα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κάθε φορά λίγο αλεύρι και κακάο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα αχλάδια και ανακατεύουμε προσεχτικά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′ μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
  • Αφήνουμε 5′ στη φόρμα να κρυώσει ελαφρώς και μετά βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  • Κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια του κέικ.