Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 175 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ανάμεικτο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 259 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 50 γρ. σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
- 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 150 ml γάλα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κάθε φορά λίγο αλεύρι και κακάο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα αχλάδια και ανακατεύουμε προσεχτικά.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′ μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
- Αφήνουμε 5′ στη φόρμα να κρυώσει ελαφρώς και μετά βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια του κέικ.