rizotokolokitha

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 200 γρ, ρύζι αρμπόριο
  • 300-400 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε καρεδάκια
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • λίγο κύμινο (ανάλογα πόσο δυνατή θέλουμε τη γεύση)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα
  • 3-4 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (που μπορεί να έχουμε κρατημένο στην κατάψυξη) ή σκέτο ζεστό νερό

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο γουόκ ή σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα για 4-5′.
  • Προσθέτουμε και το κύμινο και συνεχίζουμε για 1′.
  • Ρίχνουμε και το ρύζι και το αφήνουμε για 1΄ να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό και τις σταφίδες και αλάτι και, όταν εξατμίζεται, συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι (σε 20′  περίπου).
  • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.