kanelonia

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 10 κανελόνια
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη στο μπλέντερ
  • 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη στο μπλέντερ
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από τον πολτοποιητή σκόρδου
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή ημίσκληρο τυρί
  • 1 ποτήρι γάλα πλήρες

Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • βασιλικό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βυθίζουμε για 2-3′ τα κανελόνια σε ζεστό νερό. Τα ξεπλένουμε με κρύο και τα λαδώνουμε να μην κολλήσουν.
  • Βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10′.
  • Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ανθότυρο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα μικρό κουταλάκι και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2ο’.
  • Τρίβουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το κρεμμύδι και βράζουμε τα υλικά για τα σάλτσα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Στρώνουμε σάλτσα στα πιάτα και από πάνω βάζουμε τα γεμιστά κανελόνια.