Υλικά για 2 άτομα:
- 10 κανελόνια
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη στο μπλέντερ
- 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη στο μπλέντερ
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από τον πολτοποιητή σκόρδου
- 200 γρ. ανθότυρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. παρμεζάνα ή ημίσκληρο τυρί
- 1 ποτήρι γάλα πλήρες
Για τη σάλτσα
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι, πιπέρι
- βασιλικό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βυθίζουμε για 2-3′ τα κανελόνια σε ζεστό νερό. Τα ξεπλένουμε με κρύο και τα λαδώνουμε να μην κολλήσουν.
- Βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10′.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το ανθότυρο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα μικρό κουταλάκι και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2ο’.
- Τρίβουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το κρεμμύδι και βράζουμε τα υλικά για τα σάλτσα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Στρώνουμε σάλτσα στα πιάτα και από πάνω βάζουμε τα γεμιστά κανελόνια.