Υλικά για 16 ταρτάκια:
Για τη ζύμη:
- 350 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. τσίπουρο
Για τη γέμιση
- 100 γρ. σταφίδα (μαύρη ή ξανθή ή μείγμα)
- 2 πράσινα μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- 1 μπανάνα κομμένη σε κυβάκια
- 10 χουρμάδες και δαμάσκηνα σε κυβάκια
- 3 κ.σ. καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια ή μείγμα αυτών, χοντροτριμμένα
- μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο ή πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι λικέρ αρμπαρόριζα ή κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τη μαρμελάδα) και αφήνουμε για 30′.
- Για να χρησιμοποιήσουμε τη γέμιση, τη στίβουμε να φύγουν τα υγρά.
Για τη ζύμη
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε με τον πλάστη και τα κόβουμε με ένα κουπάτ 8 εκ.
- Βάζουμε στις φόρμες των κέικ και φτιάχνουμε τις βάσεις για τις τάρτες.
- Παίρνουμε ζύμη, ανοίγουμε και κόβουμε με ένα κουπάτ σε σχήμα αστεριού ή πιο μικρού στρογγυλού σχήματος (το αστεράκι θα αφήσει κενά, το στρογγυλό κουπάτ θα καλύψει τη βάση).
- Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση μέσα σε κάθε βάση και καλύπτουμε με το αστεράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45′ στους 180 βαθμούς . Στα τελευταία 10′ βάζουμε αέρα και κάτω αντίσταση.