Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 6-7 φέτες μπέικον σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αβγά
- 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον με το σκόρδο για 3-4΄. Πετάμε το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί.
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια αλντέντε, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνο με το μπέικον.
- Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών,
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Παραλλαγή: Αφού τσιγαρίσουμε το μπέικον ρίχνουμε 150 ml κρέμα γάλακτος με λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μέσα στην οποία έχουμε λιώσει 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη.Προσθετουμε στα μακαρόνια τα αβγά χτυπημένα με λίγο τυρί, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το μείγμα μπέικον-κρέμα γάλακτος.