Υλικά για 12 κεκάκια:
- 60 γρ. βρώμη
- 70 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και 60 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη άσπρη και 50 γρ. καστανή
- 2 αβγά
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 120 γρ. καρότα τριμμένα στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
- χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ή πορτοκάλι)
- 30 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
- 80 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο και τις ζάχαρες για 5′ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
- Ρίχνουμε τα αβγά, την κανέλα, το αλάτι, τα καρότα, τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε για 1-2′ ακόμη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι (κοσκινισμένο), την ινδική καρύδα και το μπέικιν.
- Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Γεμίζουμε θήκες για κεκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40′ (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια).