kekakiakarotou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 κεκάκια:

  • 60 γρ. βρώμη
  • 70 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη άσπρη και 50 γρ. καστανή
  • 2 αβγά
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 120 γρ. καρότα τριμμένα στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ή πορτοκάλι)
  • 30 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 80 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο και τις ζάχαρες για 5′ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε τα αβγά, την κανέλα, το αλάτι, τα καρότα, τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε για 1-2′ ακόμη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι (κοσκινισμένο), την ινδική καρύδα και το μπέικιν.
  • Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Γεμίζουμε θήκες για κεκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40′ (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια).