Υλικά για 2 άτομα:
- 300 γρ.στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
- 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. σόγια σος ή μελάσα
- 1 κ.γλ. μαγιονέζα light
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. παξιμάδια κρίθινα τριμμένα στο μούλτι
- 70 γρ. γραβιέρα γλυκιά/ήπια τριμμένη
Για τις γλυκοπατάτες:
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (περίπου 500 γρ.)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μαργαρίνη
- αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σόγια σος, τη μαγιονέζα, το χυμό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τα παξιμάδια με τη γραβιέρα.
- Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο πρώτα από το υγρό μείγμα και μετά το μείγμα παξιμαδιού-γραβιέρας.
- Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20΄.
Για τις γλυκοπατάτες:
- Βράζουμε τη γλυκοπατάτα που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια για 15΄(γίνονται πιο γρήγορα από τις κίτρινες) και έπειτα τις κόβουμε σε μικρότερα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και όταν λιώσει ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να στεγνώσουν οι πατάτες και να ψηθούν ελαφρώς.
- Συνοδεύουμε και με ρύζι.