kritharotomudia

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 120 γρ. μύδια καθαρισμένα (καταψυγμένα)
  • 3/4 φλιτζανιού φασόλια μικρά βρασμένα και 5 κ.σ. από το νερό τους
  • 2 κ.σ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματοχυμό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια
  • λίγο δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κριθαράκι για 4′ λιγότερο από το συνηθισμένο και σουρώνουμε.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή γουόκ και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο για 1-2′ και προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τη ντομάτα και το δενδρολίβανο και σοτάρουμε για 5-6′ ακόμη.
  • Προσθέτουμε ακόμη τα φασόλια, το υγρό από το βρασμό τους και το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά (να μείνει υγρό στην κατσαρόλα, γιατί όσο κρυώνει το κριθαράκι “ρουφάει” υγρά).