Υλικά για 2 άτομα:
- 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 120 γρ. μύδια καθαρισμένα (καταψυγμένα)
- 3/4 φλιτζανιού φασόλια μικρά βρασμένα και 5 κ.σ. από το νερό τους
- 2 κ.σ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματοχυμό
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια
- λίγο δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κριθαράκι για 4′ λιγότερο από το συνηθισμένο και σουρώνουμε.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή γουόκ και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο για 1-2′ και προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τη ντομάτα και το δενδρολίβανο και σοτάρουμε για 5-6′ ακόμη.
- Προσθέτουμε ακόμη τα φασόλια, το υγρό από το βρασμό τους και το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά (να μείνει υγρό στην κατσαρόλα, γιατί όσο κρυώνει το κριθαράκι “ρουφάει” υγρά).