kotsi

 

 

 

 

 

Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 1 ή 2 κότσια χοιρινά 1 κιλό περίπου
  • 2-3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 πράσα (όχι το πράσινο μέρος) σε ροδέλες
  • 250 γρ. μανιτάρια άσπρα σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 ml μπίρα ξανθιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα στο μπλέντερ και περιχύνουμε το κότσι ή τα κότσια, ανακατεύοντας για να πάει παντού. Αφήνουμε στη μαρινάδα για 1 βράδυ.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και, αφού σκουπίσουμε το κότσι από τη μαρινάδα, το σοτάρουμε για να ροδίσει ελαφρώς απ’όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το κότσι από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′.
  • Μεταφέρουμε το κότσι με τα λαχανικά στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε τη μισή μαρινάδα και 1/2 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Αν δεν έχουμε γάστρα, σκεπάζουμε ένα ταψί κουζίνας με αλουμινόχαρτο.
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλη 1 ώρα. Αν δεν έχει νερό στην αρχή, προσθέτουμε λίγο. Αν πάλι έχει αρκετά υγρά μετά τη 1 ώρα, βάζουμε το ταψί κάτω στο φούρνο για να σωθούν τα πολλά υγρά και να μείνει σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μακρύκοκο.