keikkastano

 

 

 

 

Υλικά για μία φόρμα 20χ10 (θα περισσέψει λίγο υλικό για 1-2 πυρίμαχες φόρμες):

  • 400 γρ. κάστανα πουρές χωρίς ζάχαρη (βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ) ή βρασμένα και πολτοποιημένα κάστανα
  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη ή 100 γρ. αμύγδαλα και 100 γρ. φουντούκι
  • 240 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. σοκολάτα χοντροκομμένη
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί με 3 κ.σ. γάλα
  • βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τον πουρέ κάστανου μαζί με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.
  • Βγάζουμε από τη φόρμα και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα για άλλα 15′ (να στεγνώσει όσο γίνεται).Στα τελευταία 5′ βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με τη ζεστή σοκολάτα.