Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 λαβράκια
  • 2 λεμονόκουπες
  • 1 κ.σ. ξερό θυμάρι και ρίγανη
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες και καθαρισμένες
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα ψάρια με τις λεμονόκουπες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε (μέχρι 6 ώρες).
  • Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες με όλα τα μυρωδικά, το σκόρδο και το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄.
  • Βάζουμε τα ψάρια στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμη.