Υλικά για 4 άτομα:
- 4 λαβράκια
- 2 λεμονόκουπες
- 1 κ.σ. ξερό θυμάρι και ρίγανη
- 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες και καθαρισμένες
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα ψάρια με τις λεμονόκουπες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε (μέχρι 6 ώρες).
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες με όλα τα μυρωδικά, το σκόρδο και το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄.
- Βάζουμε τα ψάρια στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμη.