Υλικά για περίπου 20 λουκουμάδες:
- 250 γρ. χλιαρό νερό
- 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1/2 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.σ. ούζο
- λίγο αλάτι
- 200 γρ. αλεύρι σκληρό
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό και διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι.
- Προσθέτουμε το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα χωρίς γρομπαλάκια.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα.
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό στο λάδι και τηγανίζουμε γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά.
- Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σημείωση: Ρίχνουμε τους λουκουμάδες λίγους λίγους στην κατσαρόλα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.