Υλικά για περίπου 20 λουκουμάδες:

  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.σ. ούζο
  • λίγο αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό και διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι.
  • Προσθέτουμε το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα χωρίς γρομπαλάκια.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου για 1 ώρα.
  • Ρίχνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό στο λάδι και τηγανίζουμε γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά.
  • Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση: Ρίχνουμε τους λουκουμάδες λίγους λίγους στην κατσαρόλα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.