Υλικά για 2 άτομα:

  • 6-8 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (με τη λάμα του μαχαιριού)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 25 ml ούζο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Βγάζουμε τα μανιτάρια από το μπολ, τα τινάζουμε να φύγου τα υγρά και τα ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα ραντίζουμε με το λεμόνι και το ξύδι.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε όλα τα υλικά να τα τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο και να τα ψήσουμε στους 200 βαθμούς για 30′ προσθέτοντας μετά το ψήσιμο το χυμό λεμονιού και το ξύδι. Θα έχουν ένα πολύ γευστικό ζουμί στο τέλος του ψησίματος.