Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 μέτριες πατάτες βρασμένες (τις βράζουμε χωρίς τη φλούδα)
  • 4 καρότα βρασμένα
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα (περίπου 70-80 γρ.)
  • λίγο δυόσμος ξερός (1/2 κ.γλ.) ή φρέσκος
  • λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο κύμινο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (1 κ.γλ.)
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (αν δε χωράνε, το κάνουμε τμηματικά).
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όση γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι στο μπλέντερ) χρειαστεί, για να σφίξει το μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από γαλέτα και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 30′ περίπου.