Υλικά για 6 άτομα:

Για τα στικ μανταρινιού:

  • 2 μανταρίνια και 1 πορτοκάλι
  • 300 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη και επιπλέον για το πασπάλισμα

Για τη μους:

  • 350 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. γάλα
  • 50 ml χυμός μανταρινιού
  • 2 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

Για τα στικ:

  • Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια, ώστε να μείνει η φλούδα τους όσο το δυνατόν ακέραιη.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • Τις ξεπικρίζουμε βράζοντάς τες σε νερό 3 φορές (αλλάζοντας δηλαδή το νερό 3 φορές και ξεκινώντας με κρύο κάθε φορά).
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Αμέσως, προσθέτουμε τις λωρίδες στο σιρόπι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Τις βγάζουμε από το σιρόπι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με ζάχαρη και σκορπίζουμε επάνω τις λωρίδες του μανταρινιού, ώστε να καλυφθούν.
  • Τις βγάζουμε και τις αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα επάνω στον πάγκο εργασίας.
  • Τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 1 βράδυ ξεσκέπαστες, σε κάποιο ζεστό σημείο.

Για τη μους:

  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί (όχι σφιχτή) και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε πυρίμαχο μπολ.
  • Βάζουμε το γάλα, τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε.
  • Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τη σοκολάτα.
  • Περιμένουμε για λίγο, κουνώντας το μπολ, ώστε να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας, όχι χτυπώντας, με το σύρμα.
  • Αν δεν λιώσει όλη η σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί σε 3 δόσεις, ομογενοποιώντας κάθε φορά με μια μαρίζ.
  • Αδειάζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για περίπου 2 ώρες.
  • Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα τραγανά στικ μανταρινιού.