Υλικά για 6 άτομα:
Για τα στικ μανταρινιού:
- 2 μανταρίνια και 1 πορτοκάλι
- 300 ml νερό
- 400 γρ. ζάχαρη και επιπλέον για το πασπάλισμα
Για τη μους:
- 350 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. γάλα
- 50 ml χυμός μανταρινιού
- 2 κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση
Για τα στικ:
- Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια, ώστε να μείνει η φλούδα τους όσο το δυνατόν ακέραιη.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Τις ξεπικρίζουμε βράζοντάς τες σε νερό 3 φορές (αλλάζοντας δηλαδή το νερό 3 φορές και ξεκινώντας με κρύο κάθε φορά).
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.
- Αμέσως, προσθέτουμε τις λωρίδες στο σιρόπι και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Τις βγάζουμε από το σιρόπι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με ζάχαρη και σκορπίζουμε επάνω τις λωρίδες του μανταρινιού, ώστε να καλυφθούν.
- Τις βγάζουμε και τις αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα επάνω στον πάγκο εργασίας.
- Τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 1 βράδυ ξεσκέπαστες, σε κάποιο ζεστό σημείο.
Για τη μους:
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί (όχι σφιχτή) και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε πυρίμαχο μπολ.
- Βάζουμε το γάλα, τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε.
- Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τη σοκολάτα.
- Περιμένουμε για λίγο, κουνώντας το μπολ, ώστε να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας, όχι χτυπώντας, με το σύρμα.
- Αν δεν λιώσει όλη η σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί σε 3 δόσεις, ομογενοποιώντας κάθε φορά με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για περίπου 2 ώρες.
- Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα τραγανά στικ μανταρινιού.