Υλικά για ορθογώνια φόρμα 23χ10 εκ.:
- 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό
- 3 αυγά
- 150 γρ. γάλα καρύδας
- 150 γρ. καρύδα τριμμένη
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 30 γρ. κακάο
- λίγο αλάτι
- 2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. μέλι (+ 2 κ.σ. άχνη, αν μας δεν μας φαίνεται αρκετά γλυκό)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 10 Χ 23 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με το αλάτι για να γίνουν μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο δοχείο που είχαμε τη μαρέγκα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Αφού ασπρίσει και φουσκώσει το μείγμα ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, τις βανίλιες, την καρύδα, το κακάο και τη σοκολάτα (αφού έχουμε περάσει απο σίτα το αλεύρι, τις βανίλιες και το κακάο).
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο πιο πάνω μείγμα.
- Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μείγμα και τη μαρέγκα σταδιακά ανακατεύοντας απαλά για να παραμείνει αφράτο.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60′ μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα του. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα.
Για την επικάλυψη
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε σε ένα κορνέ το μείγμα και διακοσμούμε το κέικ μας όπως μας αρέσει.