Υλικά για 4 άτομα:
- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες (τις βράζουμε χωρίς τη φλούδα)
- 4 καρότα βρασμένα
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα (περίπου 70-80 γρ.)
- λίγο δυόσμος ξερός (1/2 κ.γλ.) ή φρέσκος
- λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο κύμινο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι (1 κ.γλ.)
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (αν δε χωράνε, το κάνουμε τμηματικά).
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όση γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι στο μπλέντερ) χρειαστεί, για να σφίξει το μείγμα.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από γαλέτα και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 30′ περίπου.