Υλικά για ταψάκι 27χ16:
Για το μπράουνι:
- 50 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο
- 5 αβγά
- 225 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τη μους (8 μικρές φόρμες):
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1/2 αβγό και 2 κρόκοι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 200 ml χυμός κόκκινου γκρέιπφρουτ και πορτοκαλιού
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό ή 1/2 φακελάκι σκόνη των 10 γρ.
Εκτέλεση
Μπράουνι:
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 2 είδη σοκολάτας μαζί με το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη.
- Σε άλλο αλεύρι αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μείγμα σοκολάτας, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′. Τα τελευταία 5′ μόνο κάτω αντίσταση.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει (καλύτερα για 1 βράδυ).
Μους:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο.
- Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε το αβγό, τη ζάχαρη και τους 2 κρόκους και ομογενοποιούμε με το σύρμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό με την υπόλοιπη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση τον ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε.
- Επαναφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό ή απευθείας την σκόνη ζελατίνη.
- Μόλις διαλυθούν, σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί ομογενοποιώντας με ένα σύρμα.
- Μοιράζουμε σε μικρές φόρμες για καραμελέ ή στις φόρμες για τα κεκάκια γεμίζοντας μέχρι τη μέση.
- Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
- Για να σερβίρουμε΄ξεφορμάρουμε τις μους βάζοντας για 10′ τα φορμάκια σε ζεστό νερό και συνοδεύουμε με ένα κομμάτι μπράουνι.
pdf.gr Δημιουργία, επεξεργασία, μετατροπή σε pdf