Υλικά για ταψάκι 27χ16:

Για το μπράουνι:

  • 50 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 5 αβγά
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη μους (8 μικρές φόρμες):

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/2 αβγό και 2 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml χυμός κόκκινου γκρέιπφρουτ και πορτοκαλιού
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης  μουλιασμένα σε κρύο νερό ή 1/2 φακελάκι σκόνη των 10 γρ.

Εκτέλεση

Μπράουνι:

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 2 είδη σοκολάτας μαζί με το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Σε άλλο αλεύρι αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μείγμα σοκολάτας, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει καλά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′. Τα τελευταία 5′ μόνο κάτω αντίσταση.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει (καλύτερα για 1 βράδυ).

Μους:

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε το αβγό, τη ζάχαρη και τους 2 κρόκους και ομογενοποιούμε με το σύρμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό με την υπόλοιπη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση τον ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε.
  • Επαναφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό ή απευθείας την σκόνη ζελατίνη.
  • Μόλις διαλυθούν, σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί ομογενοποιώντας με ένα σύρμα.
  • Μοιράζουμε σε μικρές φόρμες για καραμελέ ή στις φόρμες για τα κεκάκια γεμίζοντας μέχρι τη μέση.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
  • Για να σερβίρουμε΄ξεφορμάρουμε τις μους βάζοντας για 10′ τα φορμάκια σε ζεστό νερό και συνοδεύουμε με ένα κομμάτι μπράουνι.

 

pdf.gr Δημιουργία, επεξεργασία, μετατροπή σε pdf