Υλικά (για πυρέξ 20χ30):

  • 2 μικρά κολοκύθια (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
  • 100 γρ. ζαμπόν (ή μπέικον ή άλλο αλλαντικό)
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο (ή ημίσκληρο τυρί)
  • 1/2 κούπα του καφέ γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 6-7 αβγά
  • 1/2 κούπα του καφέ κρέμα γάλακτος (περίπου 150 ml)
  • λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη μαργαρίνη (για το ταψί)

Εκτέλεση:

  • Τσιγαρίζουμε τα κολοκύθια σε τηγάνι που έχουμε βάλει ελαιόλαδο για 5΄ μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτης).
  • Βάζουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που το έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και σκορπίζουμε από πάνω το ζαμπόν, την ντομάτα και τα κολοκύθια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 20-25΄ μέχρι να ροδίσει.