Υλικά (για πυρέξ 20χ30):
- 2 μικρά κολοκύθια (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
- 100 γρ. ζαμπόν (ή μπέικον ή άλλο αλλαντικό)
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο (ή ημίσκληρο τυρί)
- 1/2 κούπα του καφέ γάλα
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 6-7 αβγά
- 1/2 κούπα του καφέ κρέμα γάλακτος (περίπου 150 ml)
- λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη μαργαρίνη (για το ταψί)
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε τα κολοκύθια σε τηγάνι που έχουμε βάλει ελαιόλαδο για 5΄ μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα αβγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτης).
- Βάζουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που το έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και σκορπίζουμε από πάνω το ζαμπόν, την ντομάτα και τα κολοκύθια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 20-25΄ μέχρι να ροδίσει.