Yλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 1½ φλιτζάνι πετιμέζι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζάνι ρακή
- 2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 500γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε για μερικά λεπτά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε τη ρακή, τα κανελλογαρίφαλα και τα καρύδια ελαφρά αλευρωμένα.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 ‘, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35΄ ακόμη.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας στην πετιμεζόπιτα τη λάμα ενός μαχαιριού. Πρέπει να βγει καθαρή, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα.