Yλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 1½ φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι ρακή
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 500γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε για μερικά λεπτά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε τη ρακή, τα κανελλογαρίφαλα και τα καρύδια ελαφρά αλευρωμένα.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 ‘, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35΄ ακόμη.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας στην πετιμεζόπιτα τη λάμα ενός μαχαιριού. Πρέπει να βγει καθαρή, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα.