Υλικά για 2 άτομα:
- 200 γρ, ρύζι αρμπόριο
- 300-400 γρ. κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε καρεδάκια
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
- λίγο κύμινο (ανάλογα πόσο δυνατή θέλουμε τη γεύση)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα
- 3-4 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (που μπορεί να έχουμε κρατημένο στην κατάψυξη) ή σκέτο ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο γουόκ ή σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα για 4-5′.
- Προσθέτουμε και το κύμινο και συνεχίζουμε για 1′.
- Ρίχνουμε και το ρύζι και το αφήνουμε για 1΄ να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό και τις σταφίδες και αλάτι και, όταν εξατμίζεται, συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι (σε 20′ περίπου).
- Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.