Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 2-3 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 150 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 1 χούφτα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. φουντούκια
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. γραβιέρα πικάντικη ή παρμεζάνα

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. κάππαρη καλά ξαρμυρισμένη ψιλοκομμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μούλτι ή σε ένα σέικερ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί με λίγο λάδι ή σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε για 10′ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Καβουρντίζουμε ελαφρώς τα φουντούκια και το κουκουνάρι.
  • Ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα τα σαλατικά, τα μανιτάρια, τα φουντούκια σπασμένα, το κουκουνάρι και τα αποξηραμένα φρούτα, και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.