Υλικά για 2-4 άτομα:
- 2-3 μανιτάρια πορτομπέλο
- 150 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
- 1 χούφτα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. φουντούκια
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 50 γρ. γραβιέρα πικάντικη ή παρμεζάνα
Για τη βινεγκρέτ:
- 3 κ.σ. μηλόξιδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. κάππαρη καλά ξαρμυρισμένη ψιλοκομμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μούλτι ή σε ένα σέικερ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί με λίγο λάδι ή σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε για 10′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Καβουρντίζουμε ελαφρώς τα φουντούκια και το κουκουνάρι.
- Ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα τα σαλατικά, τα μανιτάρια, τα φουντούκια σπασμένα, το κουκουνάρι και τα αποξηραμένα φρούτα, και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.