Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φιλέτα σολομού (200 γρ. το καθένα)
- χυμοί από 1/2 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για την πατατοσαλάτα:
- 300-400 γρ. πατάτες βρασμένες σε κομμάτια
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1/2 ματσάκι άνιθο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού με τους χυμούς, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο σε μια σακούλα τροφίμων,
- Την κλείνουμε, ανακινούμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν,
- Βάζουμε τα φιλέτα με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15΄. Ενδιάμεσα μπορούμε να γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την πατατοσαλάτα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.