Υλικά για ταψί 20χ30:
- 4 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο ανάμεικτο με ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
- 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σταφίδες
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. σόδα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα.
- Διαλύουμε στο χυμό τη σόδα και τον χύνουμε στο αλεύρι.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα εκτός από τη σταφίδα και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Ρίχνουμε και τη σταφίδα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε στο ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′.