Υλικά για ταψί 20χ30:

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο ανάμεικτο με ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
  • 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. σόδα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα.
  • Διαλύουμε στο χυμό τη σόδα και τον χύνουμε στο αλεύρι.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα εκτός από τη σταφίδα και ανακατεύουμε με το χέρι.
  • Ρίχνουμε και τη σταφίδα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε στο ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′.