Υλικά για ταψί 20χ30:

Ζύμη

  • 1/2 κουτί sprite (330ml)
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερο (330ml)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400-500 γρ. αλεύρι
  • 1/2 φλυντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

Γέμιση

  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
  • 1-2 πιπεριές σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
  • 2-3 ντομάτες (χωρίς τα σπόρια) στυμένες στο μούλτι
  • 1 κούπα τυρί ένταμ (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και νηστίσιμο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ζύμη

  • Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει χλιαρό, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την sprite, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι.
  • Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και είναι έτοιμη προς χρήση.
  • Λαδώνουμε το ταψί και με τα χέρια μας που έχουμε λαδώσει ανοίγουμε τη ζύμη στο ταψί.

Γέμιση

  • Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί, τα περιχύνουμε με λάδι και τα ψήνουμε για 15΄στους 180-200 βαθμούς. (Εναλλακτικά τα σωτάρουμε στο τηγάνι που έχουμε ρίξει ελαιόλαδο για 10-15΄.)
  • Αλείφουμε τη ζύμη με το ντοματοχυμό, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για να ψήσουμε στους 180-200 βαθμούς για 20-25′.
  • Πέντε (5′) πριν βγάλουμε την πίτσα ρίχνουμε από πάνω το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο.