Υλικά για ταψί 20χ30:
Ζύμη
- 1/2 κουτί sprite (330ml)
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερο (330ml)
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 400-500 γρ. αλεύρι
- 1/2 φλυντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Γέμιση
- 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
- 1-2 πιπεριές σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
- 2-3 ντομάτες (χωρίς τα σπόρια) στυμένες στο μούλτι
- 1 κούπα τυρί ένταμ (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και νηστίσιμο)
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζύμη
- Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει χλιαρό, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την sprite, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι.
- Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και είναι έτοιμη προς χρήση.
- Λαδώνουμε το ταψί και με τα χέρια μας που έχουμε λαδώσει ανοίγουμε τη ζύμη στο ταψί.
Γέμιση
- Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί, τα περιχύνουμε με λάδι και τα ψήνουμε για 15΄στους 180-200 βαθμούς. (Εναλλακτικά τα σωτάρουμε στο τηγάνι που έχουμε ρίξει ελαιόλαδο για 10-15΄.)
- Αλείφουμε τη ζύμη με το ντοματοχυμό, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για να ψήσουμε στους 180-200 βαθμούς για 20-25′.
- Πέντε (5′) πριν βγάλουμε την πίτσα ρίχνουμε από πάνω το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο.