Υλικά για ταρτιέρα 25-28 εκ.:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα (οτιδήποτε)
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αβγού και 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
  • 450 ml γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στην ταρτιέρα μέχρι ψηλά τα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 8′.

Για τη γέμιση:

  • Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αβγά και τη βανίλια.
  • Βάζουμε το γάλα με 100 γρ. σοκολάτα σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Λιώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και αλείφουμε τη βάση της τάρτας.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα σοκολάτας και απλώνουμε στη βάση.