Υλικά για ταρτιέρα 25-28 εκ.:
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα (οτιδήποτε)
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκος αβγού και 2 αβγά
- 1 βανίλια
- 50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
- 450 ml γάλα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στην ταρτιέρα μέχρι ψηλά τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 8′.
Για τη γέμιση:
- Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αβγά και τη βανίλια.
- Βάζουμε το γάλα με 100 γρ. σοκολάτα σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αδειάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και αλείφουμε τη βάση της τάρτας.
- Ανακατεύουμε την κρέμα σοκολάτας και απλώνουμε στη βάση.