Υλικά για ταρτιέρα 26-28 εκ. ή 8 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 10 εκ.:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. μέλι ή σιρόπι σφένδαμου
  • 175 γρ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • 3 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. πεκάν

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο, το νερό (αν χρειαστεί) και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30′.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Βάζουμε πάνω τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε μεγαλύτερο από την ταρτιέρα φύλλο. Εναλλακτικά, χωρίζουμε σε 8 μπάλες και τις ανοίγουμε σε 8 φύλλα με τα οποία καλύπτουμε τις ατομικές ταρτιέρες.
  • Απλώνουμε στην ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

  • Αδειάζουμε το μέλι ή το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε και τα καρύδια πεκά και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε την ταρτιέρα ή τις ταρτιέρες με το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40΄, αν πρόκειται για τη μεγάλη τάρτα, ή 30′ για τις μικρές.