tartakiafrouta

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 16 ταρτάκια:

Για τη ζύμη:

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. τσίπουρο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. σταφίδα (μαύρη ή ξανθή ή μείγμα)
  • 2 πράσινα μήλα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 μπανάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 10 χουρμάδες και δαμάσκηνα σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια ή μείγμα αυτών, χοντροτριμμένα
  • μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο ή πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι λικέρ αρμπαρόριζα ή κονιάκ ή ρούμι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τη μαρμελάδα) και αφήνουμε για 30′.
  • Για να χρησιμοποιήσουμε τη γέμιση, τη στίβουμε να φύγουν τα υγρά.

Για τη ζύμη

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.
  • Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε με τον πλάστη και τα κόβουμε με ένα κουπάτ 8 εκ.
  • Βάζουμε στις φόρμες των κέικ και φτιάχνουμε τις βάσεις για τις τάρτες.
  • Παίρνουμε ζύμη, ανοίγουμε και κόβουμε με ένα κουπάτ σε σχήμα αστεριού ή πιο μικρού στρογγυλού σχήματος (το αστεράκι θα αφήσει κενά, το στρογγυλό κουπάτ θα καλύψει τη βάση).
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση μέσα σε κάθε βάση και καλύπτουμε με το αστεράκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45′ στους 180 βαθμούς . Στα τελευταία 10′ βάζουμε αέρα και κάτω αντίσταση.