Υλικά για 8 τορτίγιες:
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. μαργαρίνη παγωμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 150 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
- Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια τρφτή ζύμη.
- Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για λίγα λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεβράνη.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Δουλεύουμε τη ζύμη λίγο ακόμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
- Παίρνουμε 1 κομμάτι και αφήνουμε τα άλλα σκεπασμένα με μεβράνη για να μην ξεραθούν.
- Φτιάχνουμε με τον πλάστη πίτες διαμέτρου 20-25 εκ.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά .
- Βάζουμε μέσα μια τορτίγια και ψήνουμε για 1΄.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.