tortigies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 8 τορτίγιες:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. μαργαρίνη παγωμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 150 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια τρφτή ζύμη.
  • Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για λίγα λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεβράνη.
  • Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Δουλεύουμε τη ζύμη λίγο ακόμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
  • Παίρνουμε 1 κομμάτι και αφήνουμε τα άλλα σκεπασμένα με μεβράνη για να μην ξεραθούν.
  • Φτιάχνουμε με τον πλάστη πίτες διαμέτρου 20-25 εκ.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά .
  • Βάζουμε μέσα μια τορτίγια και ψήνουμε για 1΄.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.