Υλικά για στοργγυλή φόρμα 24-26 εκ.
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 2 κ.σ. κακάο
Για τη γέμιση:
-
350 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος (για αραίωση με την καραμέλα)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα, με το κουτί του, στη χύτρα για μία ώρα στη μεσαία θερμοκρασία (όχι παραπάνω, γιατί σφίγγει πολύ), ή σε μια κατσαρόλα για 2-3 ώρες, μέχρι να καραμελώσει.
Για τη βάση:
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη, τα ανακατεύουμε με το κακάο και τα βάζουμε στη φόρμα.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα τηγάνι και την αναμειγνύουμε με το τριμμένο μπισκότο και το κακάο μέσα στη φόρμα, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Στη συνέχεια ψήνουμε τη ζύμη στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά (όχι παραπάνω, γίνεται ξερή η βάση) και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
- Αραιώνουμε την καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα φουντούκια.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση της τούρτας.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Ανακατεύουμε τη σαντιγί με τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα στη βάση της τούρτας.
- Έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 2-3 ώρες.
- Σερβίρουμε την τούρτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.