Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 4 φλιτζάνια βαλεριάνα, baby σπανάκι και μαρούλι
  • 1 αχλάδι σε λεπτές φέτες ραντισμένες με χυμό λεμονιού
  • 30 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, κάσιους, πεκάν, φουντούκια, βραζιλιάνικα καρύδια)
  • 50 γρ. μπλε τυρί
  • αλάτι

Για τη σος:

  • 20 γρ. ξηροί καρποί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γλ. μέλι ή 2 κ.σ. γλυκό κρασί
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά τους ξηρούς καρπούς στο τηγάνι ή στον φούρνο.

Παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε για τη σος, τα χτυπάμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. καυτό νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τα σαλατικά σε μια σαλατιέρα και αλατίζουμε, ρίχνουμε μισή σος, απλώνουμε τα αχλάδια, τους ξηρούς καρπούς, το τυρί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σος.